top of page
Mics.jpg

OVER ONS

De naam zegt het al. Bij Dialogue Matters vinden we dialoog ontzettend belangrijk. En we vinden dat dialoog een zaak is voor iederéén en daarmee ook binnen organisaties een vaste plek verdient.


In onze samenleving is polarisatie aan de orde van de dag. Of het nu over racisme gaat of over de coronamaatregelen, de staat van het onderwijs of de politiek, de meningen worden steeds scherper en explicieter geuit. Zeker op sociale media lijkt er nauwelijks nog een rem op te zitten. Mensen praten over elkaar en nauwelijks met elkaar.


Veel mensen voelen zich niet gehoord en gezien. Niet serieus genomen. Dat is niet alleen op maatschappelijk niveau aan de hand. Ook in veel organisaties ervaart men een afstand tussen het management en de werkvloer. Tussen mooie woorden en dat wat er daadwerkelijk gebeurt. Wat is er nodig om mensen mee te nemen in besluitvorming? Om ze daadwerkelijk te horen? Zodat werknemers ervaren dat hun mening ertoe doet?  Hoe zorg je dat organisaties daadwerkelijk inclusief zijn?


Dialogue Matters bouwt voort op een expertise van 20 jaar in het interculturele en levensbeschouwelijke werkveld. Initiatiefnemer Agnes van der Sluijs heeft tal van projecten ontwikkeld waarin dialoog over zingeving en maatschappelijke vraagstukken een centrale rol speelt. Direct en indirect zijn hiermee duizenden mensen bereikt.


Stel je eens voor wat we samen kunnen bereiken als daadwerkelijk geluisterd wordt naar alle stemmen. Dus óók die van de minderheid? Stel je eens voor dat ook jouw stem gehoord wordt op het thema dat jou raakt? Het zou een wereld van verschil maken.

Dialogue Matters draagt via alle activiteiten graag bij aan het goede leven voor allen, in een duurzame samenleving waarbij iedereen ertoe doet en zichtbaar zichzelf mag zijn. En waarin oog is voor een leefbare wereld voor toekomstige generaties.

Dialogue Matters

Together we learn

Over: Over ons
bottom of page