top of page

do 17 jun

|

Zoom

LCKAtelier over Kunst en Islam

Er is nog veel onwetendheid over de verbinding van kunst en cultuur met levensovertuigingen. Wat is er wel en niet mogelijk met respect voor die overtuiging, hoe ver kan en mag je gaan? Je krijgt in dit LKCAtelier voorbeelden van materiaal waarin cultuureducatie en de islam samenkomen.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
LCKAtelier over Kunst en Islam
LCKAtelier over Kunst en Islam

Tijd en locatie

17 jun 2021 13:00 – 17:00

Zoom

Over het evenement

Voor Saida Franken van Salaam Art is kunst  een manier om te begrijpen wat er in je leeft. Religie en creativiteit  zitten wat haar betreft heel dicht bij elkaar. Dat biedt ook veel ruimte  om met kunst en cultuur aan de slag te gaan. Ze laat je deze middag  zien hoe cultuureducatie en de islam samenkomen in haar materiaal voor  op school en thuis. Bijvoorbeeld door aan te sluiten op belangrijke  onderwerpen zoals de 25 profeten of Ramadan, altijd met respect voor de  invalshoek van de islam.

Eigenlijk  zijn het meer universele waarden die door de verbinding aan bod komen.  Die waarden zijn verbonden met een groter moreel besef, over hoe je met  elkaar om moet gaan. Om vanuit dit perspectief te werken, moet je met  elkaar de dialoog aangaan. Dan is het juist ook belangrijk dat de stem  van de minderheid wordt gehoord. Agnes van der Sluijs begeleidt vanuit  Dialogue Matters dergelijke gesprekken en neemt ons mee in haar  ervaringen.

Inhoud LKCAtelier

Saida  Franken en Agnes van der Sluijs gaan deze middag met jou de dialoog aan  over cultuuronderwijs en de islam. Wat zijn de do’s en don’ts, hoe  verhoud jij je tot dit thema? Hoe gaat dat eigenlijk, lesgeven in  cultuuronderwijs op islamitische scholen? En wat maakt het dat je met de  juiste aanpak leerlingen én ouders bereikt die voorheen minder snel  zouden aanhaken?

Je krijgt zelf  ook handvatten en inzichten om juist die groep vanuit kunst en cultuur  te betrekken. Dit doen we aan de hand van verschillende voorbeelden van  het ontwikkelde materiaal. Welke verschillen en overeenkomsten zijn er  met wat we al weten? Kun je je lessen en materialen zo aanpassen dat je  ook deze leerlingen met respect en begrip voor hun achtergrond bereikt?

Meer informatie en aanmelden via: https://www.lkca.nl/agenda/lkcatelier-cultuureducatie-en-de-islam/

Deel dit evenement

bottom of page