top of page

wo 27 sep

|

Zoom

Deep Democracy online kennismaking

Wil je in korte tijd meer leren over Deep Democracy en direct ook de toepassing ervan ervaren? Volg dan deze online kennismakingsworkshop!

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Deep Democracy online kennismaking
Deep Democracy online kennismaking

Tijd en locatie

27 sep 2023 09:00 – 11:30

Zoom

Over het evenement

Wil je openhartigere gesprekken voeren met kleine of heel grote groepen? Ben je op zoek naar manieren om ruimte te maken voor alle perspectieven, verschillen bespreekbaar te maken & inclusieve besluiten te nemen? Wil je groepsdynamiek soepeler kunnen lezen en makkelijker kunnen omspringen met spanningen en conflicten in een groep?

De Lewis methode van Deep Democracy biedt een vernieuwende kijk op groepsdynamiek en praktische handvaten voor openhartige gespreksvoering en inclusieve besluitvorming. Met ruimte voor alle perspectieven en het transformeren van tegenstellingen, spanningen en conflicten. Waarbij plek is voor het rationele, maar ook voor onderliggende emotionele & relationele issues die echte gesprekken en gedragen besluiten vaak in de weg zitten.

Voor wie?

Lewis Deep Democracy is waardevol voor iedereen die in en met groepen werkt. In werk en/of privésfeer, van 1-op-1 gesprekken tot hele grote groepen. Voor procesbegeleiders, trainers, (team)coaches, docenten, wijkprofessionals, etc.

Let op: deze workshop biedt een laagdrempelige introductie. Wil je direct meer de diepte in, volg dan de Level 1 training of CoResolve voor leiders.  Twijfel je? Neem dan even per mail contact op! Over Lewis Deep Democracy

Hoe ga je om met de macht die je hebt; als leidinggevende, als teamlid, als trainer of facilitator? Hoe zorg je ervoor dat je werkelijk alle stemmen kunt horen, ook degene die niet goed uitkomen? En kun je nieuwsgierig zijn naar de wijsheid/informatie die in de tegenstem zit en dit niet als weerstand zien, maar herkennen als een andere mening?

In de dynamiek van groepen gebeurt veel, zeker wanneer mensen zich niet gehoord voelen, denken dat hun mening niet telt, of deze niet durven delen. Wanneer er ook in besluiten geen ruimte is voor ideeën die ingaan tegen het meerderheidsstandpunt, ontstaat er gedoe & een onderstroom.

Zienswijze en praktische methodiek

LDD is een methode voor besluitvorming en conflictresolutie. En maakt ruimte voor zowel de rationele argumenten als de onderstroom, de vaak meer emotionele processen.

Lewis Deep Democracy bestaat uit 2 delen:

  1. Een zienswijze: een manier om te kijken naar groepen als geheel (ipv losse individuen) en te leren zien wat er zowel in de boven- als onderstroom gebeurt; en
  2. Een praktische methode om verschillen te onderzoeken & te benutten. Hoe je met verschil om kunt gaan, de onderstroom bespreekbaar kunt maken en de wijsheid van de minderheid kunt toevoegen aan een meerderheidsbesluit.

Deel dit evenement

bottom of page