top of page

do 09 nov

|

Ermelo

Deep Democracy Level 1

Altijd al de officiële levels willen volgen van Deep Democracy? Pak dan nu je kans en leer in twee dagen meer over inclusieve besluitvorming, dialoog en conflicthantering!

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Deep Democracy Level 1
Deep Democracy Level 1

Tijd en locatie

09 nov 2023 09:30 – 10 nov 2023 17:00

Ermelo, Ermelo, Nederland

Over het evenement

Basis Training - level 1 Lewis Deep Democracy — Arnold Mindell“The larger goal of deep democracy is not about me changing you or you changing me. But learning how to relate.”  

Wil je openhartigere gesprekken voeren met kleine of heel grote groepen? Ben je op zoek naar manieren om ruimte te maken voor alle perspectieven, verschillen bespreekbaar te maken & inclusieve besluiten te nemen? Wil je groepsdynamiek soepeler kunnen lezen en makkelijker kunnen omspringen met spanningen en conflicten in een groep?

De Lewis methode van Deep Democracy biedt een vernieuwende kijk op groepsdynamiek en praktische handvaten voor openhartige gespreksvoering en inclusieve besluitvorming. Met ruimte voor alle perspectieven en het transformeren van tegenstellingen, spanningen en conflicten. Waarbij plek is voor het rationele, maar ook voor onderliggende emotionele & relationele issues die echte gesprekken en gedragen besluiten vaak in de weg zitten.

Voor wie? 

Lewis Deep Democracy is waardevol voor iedereen die in en met groepen werkt. In werk en/of privésfeer, van 1-op-1 gesprekken tot hele grote groepen. Voor procesbegeleiders, trainers, (team)coaches, docenten, wijkprofessionals, etc.

 

Over Lewis Deep Democracy 

Hoe ga je om met de macht die je hebt; als leidinggevende, als teamlid, als trainer of facilitator? Hoe zorg je ervoor dat je werkelijk alle stemmen kunt horen, ook degene die niet goed uitkomen? En kun je nieuwsgierig zijn naar de wijsheid/informatie die in de tegenstem zit en dit niet als weerstand zien, maar herkennen als een andere mening?

In de dynamiek van groepen gebeurt veel, zeker wanneer mensen zich niet gehoord voelen, denken dat hun mening niet telt, of deze niet durven delen. Wanneer er ook in besluiten geen ruimte is voor ideeën die ingaan tegen het meerderheidsstandpunt, ontstaat er gedoe & een onderstroom.

Zienswijze en praktische methodiek 

LDD is een methode voor besluitvorming en conflictresolutie. En maakt ruimte voor zowel de rationele argumenten als de onderstroom, de vaak meer emotionele processen.

Lewis Deep Democracy bestaat uit 2 delen:

  1. Een zienswijze: een manier om te kijken naar groepen als geheel (ipv losse individuen) en te leren zien wat er zowel in de boven- als onderstroom gebeurt; en
  2. Een praktische methode om verschillen te onderzoeken & te benutten. Hoe je met verschil om kunt gaan, de onderstroom bespreekbaar kunt maken en de wijsheid van de minderheid kunt toevoegen aan een meerderheidsbesluit.

Over Arnold Mindell & Myrna Lewis 

De zienswijze van Deep Democracy is ontwikkeld door Arnold Mindell, psychotherapeut en natuurkundige. En is gestoeld op het idee dat de beste besluiten genomen worden als de volledige potentie van een groep benut wordt. Hiertoe is het belangrijk om ruimte te maken voor alle perspectieven & zowel de meerderheidsstem als de minderheidsstem te waarderen. ‘Deep’ door ruimte te maken voor alle dimensies: rationele argumenten, emoties, waarden en overtuigingen.

Greg & Myrna Lewis hebben in de jaren ‘90 de Lewis methode ontwikkeld; een praktische methodiek voor conflictresolutie en besluitvorming op basis van de zienswijze van Deep Democracy. Niet door te polderen, maar door de hitte op te zoeken, stap voor stap de waterlijn te laten zakken & een cultuur te creëren waarin gezegd kan worden, wat gezegd moet worden.

Deel dit evenement

bottom of page